Monday, December 8, 2008

EXPECTED UNEXPECTED THING I LOVE....

Hahaha.....mmg btol2 poyo la aku nip.Sebonar nyep aku nak share ngan korunk pasal 'DRIFT'.....ade lew ckit pengetahuan ttg nyep sejak mula tejebak dlm sport nip ahakss....'DRIFT' nip klu korank nak taw dye cam nak wat carslide ways down a road lew,ala cam power sliding tuh but it isn't.Drift nip more complex.Drift is a driving techinique where a car slide at angle and its side moving the direction of the turn.....cam tu la kowt ikut fahaman aku hehehe......


Entah ble la aku tetiba terjatuh cinta ngan 'DRIFT' nip.....aisehhh maybe kowt bese nyep klu pegi KL aku ngan cousin pegi kat USJ tgk drift.Drift ade 2 teknik yang first nyep owg panggil CLUTCHING TECHNIQUE...it just like when approacing a turn the driver will push in the clutch and shift his car in second gear.And the second thechnique bese nyep drifter guna rear wheel drives,but its only way that can really drift a front wheel drives....kena guna side brake...uuuhh fulamak susah btol...Drift nip ley wat mountain,kat docks(or it know as parking lot)and the glamour one is circuit.Kerata yang power untuk drift antaranya AE86 Levin/Trueno because of its rear wheel drive lay out and it's relatively inexpensive(my cousin la bgtaw).....wow mmg cun kete nipthen Silvia S13 and S14 mmg hebat coz they have high horse power and free reving engines.Last but not least,kete untuk drift nip mesti lew ade wheel,strong engine,durable(aku suggest GOODYEAR la mmg solute r tyre diowg)and suspension.


My future car.....ahakssss


My dream car....huhuhu
Ahakssss mmg one of the sports that i love....yew la kan bese nyep sport camni maskulin jew monopoli tapi skarunk pompuan pown bley drift klu tau dye nyep skill.......ZZaaappzz,huhu i alwyzz dreams to be a drifter juz for fun.....Kan bgozz sertai kelab2 camni lebey selamat nip x lebey mempertaruhkan nyawa kat jln raye.....klu dye sowg jew yang go dulu xpew la nip tak melibatkan owg ramai lak...aishh membebel plak aku nip mengalahkan mak nenek......hikhiks.Apa yang pasti Drift nip mmg beszzz walaupown aku bru bejinak2 blajar kete.....Layannzzz jew tingkat prestasi dari hari ke hari......
c yeah.....bubye hepi idul adha!!!!!!


2 comments:

J4smin 4L z4hR4 said...

x caye la kak adi mnt drift..
huhu

adyhollowgurlz said...

ahaks.....
ala fina juz for fun...
ape yg pasti mmg bezz pown...
hehehe..