Saturday, November 29, 2008

HERE COMES LE'BEST DRAMA

I want to share with all about our english drama.....although its a long time ago but we have a best moment together espcially with our beloved and sporting teacher,madam azimah dollah....u rox madam...hikhiks
korunk nak tau tak.....ari-ari kteowg dikerah untuk berlatih bese la nak wat yang tebaek untuk skool lagipown this is the first time our skool representing for district level....susah jugak nak join group drama nip setelah ditapis-tapis oleh juri profesional sape lagi kalo bukan madam azimah...finally i'm one of them who selected to join this drama team....mula-mula kteowg wat citer arab dan kteowg berlatih tapi still x dapat nak jiwai watak ala-ala arabic......then madam tanya kteowg nak tukar citer tak apalagi kteowg pown setuju la....pkir punya pikir akhirnya terhasil la "THICKER THAN BLOOD" hasil gabungan idea.....mase nip aku dalam dilemma gak coz aku ada latihan drama dan kawad kaki peringkat kebangsaan lagi tuh.......sampai aku rasa nak nangis jew coz x tau nak pilih yang mana satu....sebenarnya aku takut madam singkirkan aku dari team drama,hehe.....ada gak kawan-kawan kawad aku cakap"ady,mane lebih penting kawad ke drama??Kawad kaki nip peringkat kebangsaan taw drama peringkat daerah jew....."ape-ape pown bagi aku dua-dua penting because both of them i love......syukur alhamdullih la madam seorang yang sangat understanding...dia izinkan aku pegi kawad kaki...
Tanggal 25 jun 2008 kteowg pegi la bertanding kat SMK Tengku Ampun Intan kat Hulu Terengganu membawa semangat yang berkobar-kobar...............setelah berlatih dengan bersungguh dibantu oleh madam azimah,sir naiman(madam nye hubby),miss win,miss roha as well as cg.pie yang sudi tgk kteowg belatih kat astaka n siap bagi komen kat kteowg n sume yang terlibat dalam menjayakan drama team kteowg......finally we got 3rd place however aku rase puas ati sesangat dan bebaloi ngan penat lelah n tungkus-lumus kteowg espcially madam la...yang banyak giler berkorban untuk kteowg sume.Jasamu mu dikenang sehinggan akhir hayat......and hopefully i'll be the follower for this drama team for next year...ahaks

5 comments:

amiechomel said...

adi... ish2x, mcm indah khabar dari rupa je... i was not a professional ok, i don't know much about drama, but i just love to see my talented students do something good for the school and at the same time boost their self confidence. anyway, thank u for such a wonderful moment too! next year nak masuk lagi ke dah nak SPM? nanti kontroversi... huhu... As for me, I'm ok as long as the students can manage their time well, plus the consent from parents and the school admin! so, sendiri mau ingat le... hehehe.

pali dark ensem said...

aiseh...
ko selalu camtu...dalam 'DILEMMA'katakan...
pape pown ko mmg pndi make a decision...ko la cousin sejati aku....
mesti bezz kan madam azimah tuuu...
rse cam nak gi jew skula ko and jadik studentzz dye jew...tapikan apakan daya aku da alami anjakan paradigma alam remaja ke alam dewasa....and once again congrats to u.....dark manjaaaaa...
ahaksss

adyhollowgurlz said...

hehehe....
welcome..........SPM?? i knoe its very important for me...as u said if i can manage my time well thats not a big problem..kwang3x

adyhollowgurlz said...

eeeeeeeee pali...
stop!!!called me 'DARK MANJA'...
aku skarunk da pndi bedikari la beb..
n thankzz la ataih pujian ko yang x bape ikhlas tuh.....
hehehe.....
one more thing ckp jew la ko makin tua...hikhiks

dark sengal said...

haha.. anak siapa kah y prasan thap dewa itu?? pali dark ensem?? mcm penah ku dengar nme itu.. ptot tuka la.. 'pali dark prasan' ke.. jgan dak sengal da la.. hihikss..