Sunday, November 30, 2008

UNFORGETTABLE ACCIDENT IN MY LIFE

Peristiwa nip berlaku tahun 2002 mase tu aku bru darjah empat.....parut kekal 15 jahitan kat tangan kiri ku ni mengimbau kembali kenangan pahit dan kenakalan ku.....Mase tuh ari selasa and last exam paper science,kebetulan petang tuh aku ade tae kwan.Aku plak lupa nak bju uniform nyep skali n bgtaw kat my mum....so abes jew exam aku pown pecut la dptkan my beloved basikal..nak dijadikan citer aku nyep classmate merangkap ketua class ajak aku race...aku ape lagi memang feveret aku,aku terus jew setuju..lagipown tuh zaman ganas and nakal lagi.....kteowg pown race la tanpa pkir keselamatan kteowg....aku ambik jln shortcut ikut tanah yg ditambun belakang umah aku tuh and kat situ ade cerun agak tinggi...tapi aku x dew pape kerana aku selalu jew lalu cerun and men kat situ....tetiba mase aku nak turun cerun tuh aku nampak batu tajam and of coz lew mmg da x dan nak elak...ble aku langgar jew batu tuh aku ngan basikal kesayangan tuh terus melambung atas udara beb....tayar basikal tuh memang alahan kat benda-benda tajam tapi apakan daya da ansib agak nyep nak kena kat aku...aku nak elak kepala aku dari kena longkang besaw aku terus jew tahan tangan kiri ku ni pastu bunyik lew cam kayu patah jew tapi aku buat dun knoe jew la...sempat lagi aku tgk sekeliling mana la tau takut ade owg tgk kew malu besaw la aku 6ti....aku tolak la basikal yang hempap aku kat tepi and cuba bangun tetiba jew aku rase tangan aku sakit sesangat aku pown tgk banyak darah kuar...terus jew nangis tapi aku usaha gak bangun sendiri and yang kelakar nyep bawa lagi basikal balik umah...mse on the way nak balik tuh terserempak ngan che mat,my neighbour dia tegur aku baru balik skula kew...aku diam jew.Sampai jew umah aku nangis sekuat ati..terkejut my mum terus bukak pintu umah and tanya nape lak kau nangis aku pown tunjuk la tangan aku yang agak mengerikan tuh...my mum apalagi usul la macam-macam aku pown tell her the truth story.Call abah aku x dapat-dapat actually abah aku baru jew pegi mesyuarat kat umah anak yatim darul falah dalam 5 minit....my mum x taw nak wat cmne,aku nip duk mengerang sakit...dan mak aku nampak che mat terus jew panggil che mat...ble che mat sampai terus jew dye ambik akhbar and wat anduh untuk aku pastu dye la anta aku kat hospital....kat hospital lak lambat lak dye nyep treatment kat ICU tuh coz ade owg accident langgar batu nisan hikhiks....masuk jew ICU,doktor pown tengok lew tangan aku n dye ckp pukul 7 pagi esok nak wat pembedahan tu coz kecederaan tuh agak serius....my mum n dad relakan jew ape pown doktor nak wat asalkan aku selamat.....malam tuh aku x ley tdow langsung coz sakit teramat sagat n my mum pown ugut aku klu aku asysik nangis jew panggil doktor inject serta-merta terus jew diam tapi sekarang da x takut kna inject hahaha....pebedahan tuh beroperasi dari pkul 7 pagi sampai 1230 tgh hari....sbloom operation tuh doktor tuh tanye macam2..rimas aku dibwat nyep....da la sakit x terkata...tapi aku layan jew.Almost 5 days i'm staying at hospital....ade suka duka berlaku kat sana...yang paling bezz aku jumpa someone nama dye kak suzila,dye baek bangat...dye belanja aku makan,bagi coklat and hadiah.Aku suka sangat kat dye n aku cakap kat my mum aku ade abg sure aku suruh abg aku tackle dye...ahaks.Last day kat sana aku makan banyak giler...dengan berani nyep aku cakap kat jururawat yang betugas tuh aku nak tambah nasi and lauk lagi....owg kat sekeliling aku tengok aku semacam jew tapi aku wat muka sempoi jew....my mum pegi beli hadiah ble dtg balik nak bagi kat kak suzila jururawat len cakap dye da balik perak coz dye wat practical jew.....huhuhu aku pown nangis la....tapi insyaallah klu umo panjang aku nak jumpa dye lagi......Ble balik jew umah macam2 pantang larang aku kena ikut cam owg beranak jew tapi tu sume untuk kebaikan aku gak so ikut jew la.......ari2 pegi cuci luka and tiba la mase nyep nak buang simen kat tangan aku...aku nangis sekuat ati coz aku takut giler ngan mesin yang diowg guna....aku menjerit sekuat hati then my mum ckp x malu sume owh tgk aku...aku peduli ape pas sume da siap aku wat muka sempoi jew actually aku malu giler jatuh saham aku menjerit n melolong depan owg ramai......aku honeymoon kat umah 2 bulan setengah yang bezz nyep ari2 kengkawan aku datang melawat and bagi sokongan kat aku....aku pegi skool pown coz nak jawab final exam...cian aku tepaksa lew guna tangan kanan jawab soklan peperiksaan tuh tp untuk OMR cifu aku tolong tanda kan aku yang bg jawapan nyep....nasib bek la aku x jatuh kelas still stay kat kelas aku....mse gi skoola tuh kengkawan aku duide aku cam tuan putri jew....hikhiks abes jew exam kengkawan aku selalu berkampung kat uamh aku,hilang la ckit bosannye.....uuuuuuuuuuuhhhhh aku rindu sesangat nak jumpa korunk sume tapi yang sedey nyep ade yang da lost contact......aku sayang bangat kat korunk sume and termasuk la sesapa sajew yang mengenali insan yang kerdil ini....huhuhu

4 comments:

amiechomel said...

a tragic incident turned out to be funny from the way u wrote it... hehehe. anyway, it was a tragedy... so, moral of the story, berhati2 di jln raya, and jgn lumba haram!

dark sengal said...

sengal tol la.. citer da basi pon thn ni br ko nk citer.. tp ak tgok bkas jahitan tu mmg ngeri shiot.. tkot ak seyh.. tp ak lbey ske citer org langgar btu nisan tu.. haha.. bangang tol beliau itu..

adyhollowgurlz said...

hehehe...
bese r mse tuh jahil ckit...bwat pown sesuka ati jew...n parut nip memang menginsafkan ady....

adyhollowgurlz said...

ooooii dark sengal...
walaupun pown da lapuk ditelan zaman tapi story nip meninggalkan kenangan yang mendalam dalam diriku beb....