Friday, January 16, 2009

FINALLY...........

I find out what is it........setelah berhari-hari aku mengalami nyep.Ku sangka gatal2 biasa jew tapi sejak rabu malam aku mula tidak selesa...aku pown bagitau kat my mum n dad but abah said it juzz allergic coz my skin sensitive to many things,then my mum pown amik lew inisiatif letak ubat n abah bagi makan ubat allergic....nampak nyep semakin teruk sampai lew pukul 5 pagi memang x tahan sangat coz gatal2...pastu pegi lew umah my sis then my sis tanya demam kew aku pown ckp lew bukan demam tapi naik gatal2 juzz like ruam,memerah jew...when she see it she said thats not ruam maybe kayat....ahhh kayat???Whats that??Memang penah dengar tapi tak tau lew plak apew bende nyep......then she ask me to see her father-in-law.Ble tokki tengok dye cakap memang kayat....dye pown wat lew air tawar n asah batu kawi.Mase tokwan letak tuh sakit n pedih nyep....rse cam nak jerit jew tapi sabau jew la...Banyak gak pantang larang yang kena because of the dieseas.......huhuhu.Sekarang pown memerah lagi...gurun aku tengok.Sesungguh nyep ini satu ujian kepadaku,so aku harus menjalani nyep ngan reda.......

6 comments:

amiechomel said...

Biar betul Ady kena kayap, sakit tu... Dapat MC berapa lama? I dulu kena, MC 2 minggu. Dulu kayap takde ubat modern, now dah ada, ubat sapu. Tapi I berubat kampung gak. Dulu I kena kat kepala lagi, sakit yg amat. 2 bulan lepas tu Sir pulak dapat. Tapi sebelum dia tau yg dia kena kayap tu, dia dah mandi kat swimming pool dah, habisla sapa2 lagi jangkit! Hehehe...

J4smin 4L z4hR4 said...

smoga cpt sembuh...

Aizuddin said...

X pegi jumpa doktor ke?
Kayap ni sakit tau sebab dia serang sampai urat saraf. Kalau takda peningkatan ada baiknya rujuk ke klinik berdekatan. Semoga cepat sembuh.Ingat, yang menyembuhkan ialah Allah bukan ubat.

adyhollowgurlz said...

owh alhamdulillah da sihat pown sume da kering......

thnx madam n finna,love u all!!!

salam perkenalan aizuddin....thnx a lot for da advise...

dark sengal said...

wei.. kayap tu amende? mseti skit kn?? sian kt ko... nnt ta d la org nk tito kt ktil sblah ak nnt... sian la aku...

adyhollowgurlz said...

ntah aku pown x tau ape bende penyakit nyep...ek eleh ko bukan nyep tito sebelah aku pown klu aku adew......